“Icelandair VLUCHT VERTRAAGD”

Icelandair Vliegticket claim

ICELANDAIR VLUCHT

TOT € 600

TERUG BIJ VERTRAGING!

Is jouw Icelandair-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Lees hier wat jij moet doen om je geld bij Icelandair terug te krijgen bij een vertraagde vlucht! Icelandair is de grootste airline maatschappij in Ijsland.

Alle informatie om je geld terug te krijgen bij een vertraagde vlucht van Icelandair. We helpen je graag in het hele proces om een ticketclaim te maken.

Heb jij vertraging opgelopen met een vlucht van Icelandair?
Wist je dat je dan recht hebt op een vergoeding op basis van de Europese wetgeving? Kijk hieronder wat de voorwaarden zijn van de vertraging. De meeste passagiers zijn hier niet van op de hoogte en daarom wordt er vaak niks meegedaan, maar dit zijn een van de vele rechten die jij hebt als passagier.

Maar wanneer heb je recht op deze vergoeding?
Wanneer één van de volgende punten voldoet aan jouw probleem, heb jij recht op een vergoeding:
- Je vlucht is geannuleerd.
- Je Icelandair-vlucht is overboekt.
- Je loopt 3 of meer uur vertraging op met je Icelandair vlucht.

Wanneer één van de bovenstaande punten bij jou is voorgekomen, heb jij recht op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Wanneer je met meerdere personen vertraging had kunnen wij deze claim direct behandelen. Dit bedrag van de vergoeding is natuurlijk afhankelijk van een aantal dingen. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de duur van de vertraging en hoe lang jouw vlucht was.

Wat kan je doen als jouw Icelandair-vlucht vertraging heeft?
Wanneer jij op het vliegveld aankomt en je ziet dat je vlucht vertraging heeft, heb je recht op bijstand en verzorging van Icelandair. Een vertraging van enkele minuten gebeurd vaak.

Maar waar heb je precies recht op bij Icelandair als je vlucht vertraging heeft? Wanneer jouw vlucht 2 of meer uur vertraging heeft, krijg je van Icelandair de mogelijkheid om een hapje en drankje te halen door middel van een coupon. Maar heeft jouw vlucht langer dan 3 uur vertraging dan heb je ook recht op een vergoeding. De vergoeding is in dit geval in de vorm van een financiële compensatie.

Maar wat is nou precies de hoogte van deze financiële compensatie? Zoals je hierboven al hebt gelezen kan het zijn dat je recht hebt op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Maar welke vergoeding geldt nou voor jou?

Hieronder lees jij waar je recht op hebt:
€250,-: Vluchten met Icelandair tot en met 1.500 kilometer.
€400,-: Vluchten met Icelandair binnen de EU van meer dan 1.500 KM.
€400,-: Vluchten met Icelandair buiten de EU tussen 1.500 en 3.500 KM.
€600,-: Dit is voor alle overige vluchten met Icelandair met meer dan 3.500 KM.

Krijg je ook een vergoeding als er sprake is van overmacht?
Wanneer jouw vlucht vertraagd is door overmacht, dan is Icelandair niet verplicht om een compensatie uit te keren voor de tijd die jij verloren hebt. Maar wanneer is er sprake van overmacht?

Overmacht kan veroorzaakt zijn door een staking van het luchthavenpersoneel, extreme weersomstandigheden, politieke onrust of terreur. Wanneer we over één van deze oorzaken spreken is het volgens de Europese Verordening sprake van buitengewone omstandigheden. Dus wanneer jouw vlucht is vertraagd door overmacht en dus een buitengewone omstandigheid, dan heb je helaas geen recht op een vergoeding. Bekijk hier of je recht hebt op vergoeding, je kan via ons direct beginnen met het starten van een claim, kosteloos!

  • €250,- vergoeding Vluchten tot 1500km.
  • €400,- vergoeding Vluchten binnen de EU meer dan 1.500 KM of buiten de eu tussen de 1.500 en 3.500 KM.
  • €600,- vergoeding Vluchten met meer dan 3.500 KM afstand.