“Qatar Airlines VLUCHT VERTRAAGD”

Qatar Airlines Vliegticket claim

QATAR AIRLINES

TOT € 600

TERUG BIJ VERTRAGING!

Is jouw Qatar Airlines-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Lees hier wat jij moet doen om je geld bij Qatar Airlines vertraging terug te krijgen! Qatar Airlines is de grootste maatschappij in Qatar en vliegt met meer dan 200 vliegtuigen naar 100 internationale bestemmingen. Niet gek als er een keer vertraging bij Qatar is.

Alle informatie over vertraagde vluchten van Qatar. Hoe regel je een ticketclaim? We helpen je direct verder naar een succesvolle claim.

Heb jij vertraging opgelopen met een Qatar Airlines vlucht?
Wist je dat je dan recht hebt op een vergoeding op basis van de Europese wetgeving? De meeste passagiers zijn hier niet van op de hoogte en daarom wordt er vaak niks meegedaan, zonde! Dit zijn een van de vele rechten die jij hebt als passagier.

Maar wanneer heb je recht op deze vergoeding? Wanneer één van de volgende punten voldoet aan jouw probleem, heb jij recht op een vergoeding:
- Je vlucht is geannuleerd.
- Je Qatar Airlines-vlucht is overboekt.
- Je loopt 3 of meer uur vertraging op met je Qatar Airlines vlucht.

Wanneer één van de bovenstaande punten bij jou is voorgekomen, heb jij recht op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van een aantal dingen. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de duur van de vertraging en hoe lang jouw Qatar vlucht was.

Wat kan je doen als jouw Qatar Airlines-vlucht vertraging heeft? Wanneer jij op het vliegveld aankomt en je ziet dat je vlucht vertraging heeft, heb je recht op bijstand en verzorging van Qatar Airlines. Een vertraging van enkele minuten komt vaak voor.

Maar waar heb je precies recht op bij Qatar Airlines als je vlucht vertraging heeft? Wanneer jouw vlucht 2 of meer uur vertraging heeft, krijg je van Qatar Airlines de mogelijkheid om een hapje en drankje te halen door middel van een coupon. Maar heeft jouw vlucht langer dan 3 uur vertraging dan heb je ook recht op een vergoeding. De vergoeding is in dit geval een financiële compensatie.

Maar wat is nou precies de hoogte van deze financiële compensatie? Zoals je hierboven al hebt gelezen kan het zijn dat je recht hebt op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Maar welke vergoeding geldt nou voor jou?

Hieronder lees jij waar je recht op hebt:
€250,-: Vluchten met Qatar Airlines tot en met 1.500 kilometer.
€400,-: Vluchten met Qatar Airlines binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 KM.
€400,-: Vluchten met Qatar Airlines buiten de Europese Unie tussen 1.500 en 3.500 KM.
€600,-: Dit is voor overige vluchten met Qatar Airlines met meer dan 3.500 KM.


Krijg je ook een vergoeding als er sprake is van overmacht?
Wanneer jouw vlucht met Qatar airlines vertraagd is door overmacht, dan is Qatar Airlines niet verplicht om een compensatie uit te keren voor de tijd die jij verloren hebt. De airline kon ook niets doen aan deze vertraging, voor beide partijen is het balen.

Maar wanneer is er sprake van overmacht?
Overmacht kan veroorzaakt zijn door een staking van het luchthavenpersoneel, extreme weersomstandigheden, politieke onrust of terreur. Wanneer we over één van deze oorzaken spreken is het volgens de Europese Verordening sprake van buitengewone omstandigheden. Dus wanneer jouw vlucht is vertraagd door overmacht en dus een buitengewone omstandigheid, dan heb je helaas geen recht op een vergoeding.

Bekijk hier of je recht hebt op vergoeding op je Qatar vlucht. We helpen je graag direct verder naar een succesvolle ticketclaim.

  • €250,- vergoeding Vluchten tot 1500km.
  • €400,- vergoeding Vluchten binnen de EU meer dan 1.500 KM of buiten de eu tussen de 1.500 en 3.500 KM.
  • €600,- vergoeding Vluchten met meer dan 3.500 KM afstand.