“Ryanair VLUCHT VERTRAAGD”

Ryanair vliegticket claim

RYANAIR VLUCHTEN

TOT € 600

TERUG BIJ VERTRAGING!

Is jouw Ryanair-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Is jouw Ryanair-vlucht vertraagd? Krijg een vergoeding!

Ryanair is een Ierse luchtvaatmaatschappij die is opgericht in 1985. Ryanair is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Europa en ze vervoeren jaarlijks 130 miljoen passagiers. Niet gek dat ze wel eens vertraging hebben! Wij helpen je direct verder!

Wist je dat?
Wist jij dat er in Europa een wetgeving actief is die de rechten van de passagier beschermen? Eigenlijk weten ongeveer 15% van de passagiers nog maar dat ze compensatie kunnen claimen wanneer hun vlucht vertraagd , geannuleerd of overboekt is. Doordat weinig mensen dit nog maar weten, worden de vergoedingen ook niet aangevraagd en blijft er erg veel geld bij de luchtvaartmaatschappijen liggen.

Maar wanneer heb je recht op deze vergoeding?
Wanneer één van de volgende punten voldoet aan jouw probleem, heb jij recht op een vergoeding:
- Je vlucht van Ryanair is geannuleerd.
- Je Ryanair-vlucht is overboekt.
- Je loopt 3 of meer uur vertraging op met je Ryanair vlucht.

Wanneer één van de bovenstaande punten bij jou is voorgekomen, heb jij recht op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van een aantal dingen. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de duur van de vertraging en hoe lang jouw vlucht was.

Wat kan je doen als jouw Ryanair-vlucht vertraging heeft? Wanneer jij op het vliegveld aankomt en je ziet dat je vlucht vertraging heeft, heb je recht op bijstand en verzorging van Ryanair.

Maar waar heb je precies recht op bij Ryanair als je vlucht vertraging heeft? Wanneer jouw vlucht 2 of meer uur vertraging heeft, krijg je van Ryanair de mogelijkheid om een hapje en drankje te halen door middel van een coupon. Maar heeft jouw vlucht langer dan 3 uur vertraging dan heb je ook recht op een vergoeding. De vergoeding is in dit geval een financiële compensatie.

Maar wat is nou precies de hoogte van deze financiële compensatie? Zoals je hierboven al hebt gelezen kan het zijn dat je recht hebt op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Maar welke vergoeding geldt nou voor jou als je met Ryanair vliegt?

Hieronder lees jij waar je recht op hebt:
€250,-: Vluchten met Ryanair tot en met 1.500 kilometer.
€400,-: Vluchten met Ryanair binnen de EU van meer dan 1.500 KM.
€400,-: Vluchten met Ryanair buiten de EU tussen 1.500 en 3.500 KM.
€600,-: Dit is voor overige vluchten met Ryanair met meer dan 3.500 KM.

Krijg je ook een vergoeding als er sprake is van overmacht? Wanneer jouw vlucht vertraagd is door overmacht, dan is Ryanair niet verplicht om een compensatie uit te keren voor de tijd die jij verloren hebt. Maar wanneer is er sprake van overmacht?

Overmacht kan veroorzaakt zijn door een staking van het luchthavenpersoneel, extreme weersomstandigheden, politieke onrust of terreur. Wanneer we over één van deze oorzaken spreken is het volgens de Europese Verordening sprake van buitengewone omstandigheden. Dus wanneer jouw vlucht is vertraagd door overmacht en dus een buitengewone omstandigheid, dan heb je helaas geen recht op een vergoeding.

Bekijk hier of je recht hebt op vergoeding.

  • €250,- vergoeding Vluchten tot 1500km.
  • €400,- vergoeding Vluchten binnen de EU meer dan 1.500 KM of buiten de eu tussen de 1.500 en 3.500 KM.
  • €600,- vergoeding Vluchten met meer dan 3.500 KM afstand.