“Transavia VLUCHT VERTRAAGD”

Transavia Vliegticket claim

TRANSAVIA VLUCHT

TOT € 600

TERUG BIJ VERTRAGING!

Is jouw Transavia-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Heb jij met Transavia gevlogen en heeft jouw vlucht vertraging opgelopen of is jouw vlucht geannuleerd? Lees hier wat je kan doen!

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia maakt deel uit van Air France-KLM. Transavia heeft meerder thuishavens, dit zijn Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en Munchen. Ook heeft Transavia ook nog een Franse zustermaatschappij deze maatschappij heet Transavia France. Met meer dan 100 bestemmingen is het niet gek dat er een keer vertraging is.

Heb jij vertraging opgelopen met een Transavia vlucht?
Iedereen maakt fouten en zo komt dit ook voor bij luchtvaartmaatschappijen. Dus ook Transavia maakt af en toe wel eens een fout. Maar ook kan Transavia natuurlijk niet alle problemen voorkomen en gebeurt het wel eens dat jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Wanneer jij als passagier hier last van hebt gehad, kan het zijn dat je kans hebt op een vergoeding.

Helaas komt het vaak voor dat veel reizigers geen claim indienen, omdat zij niet weten dat ze recht hebben op een vergoeding voor hun vertraagde, geannuleerd of overboekte Transavia vlucht. Deze rechten zijn vastgelegd in de Europese Verordening. Hier lees je dan ook wanneer je recht hebt op een vergoeding en waar je recht op hebt.

Op hoeveel vergoeding heb ik recht?
Wanneer één van de volgende punten voldoet aan jouw probleem, heb jij recht op een vergoeding:
- Je vlucht met Transavia is geannuleerd.
- Je Transavia-vlucht is overboekt.
- Je loopt 3 of meer uur vertraging op met je Transavia vlucht.

Wanneer één van de bovenstaande punten bij jou is voorgekomen, heb jij recht op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van een aantal dingen. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de duur van de vertraging en hoe lang jouw vlucht was.

Wat kan je doen als jouw Transavia-vlucht vertraging heeft? Wanneer jij op het vliegveld aankomt en je ziet dat je vlucht vertraging heeft, heb je recht op bijstand en verzorging van Transavia.

Maar waar heb je precies recht op bij Transavia als je vlucht vertraging heeft? Wanneer jouw vlucht 2 of meer uur vertraging heeft, krijg je van Transavia de mogelijkheid om een hapje en drankje te halen door middel van een coupon. Maar heeft jouw vlucht langer dan 3 uur vertraging dan heb je ook recht op een vergoeding. De vergoeding is in dit geval een financiële compensatie.

Krijg je ook een vergoeding als er sprake is van overmacht? Wanneer jouw vlucht vertraagd is door overmacht, dan is Transavia niet verplicht om een compensatie uit te keren voor de tijd die jij verloren hebt. Maar wanneer is er sprake van overmacht?

Overmacht kan veroorzaakt zijn door een staking van het luchthavenpersoneel, extreme weersomstandigheden, politieke onrust of terreur. Wanneer we over één van deze oorzaken spreken is het volgens de Europese Verordening sprake van buitengewone omstandigheden. Dus wanneer jouw vlucht is vertraagd door overmacht en dus een buitengewone omstandigheid, dan heb je helaas geen recht op een vergoeding.

Bekijk hier of je recht hebt op vergoeding. We helpen je graag met een succesvolle ticketclaim!

  • €250,- vergoeding Vluchten tot 1500km.
  • €400,- vergoeding Vluchten binnen de EU meer dan 1.500 KM of buiten de eu tussen de 1.500 en 3.500 KM.
  • €600,- vergoeding Vluchten met meer dan 3.500 KM afstand.