“Vueling VLUCHT VERTRAAGD”

Vueling Vliegticket claim

Vueling VLUCHTEN

TOT € 600

TERUG BIJ VERTRAGING!

Is jouw Vueling-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Lees hier wat jij moet doen om je geld bij Vueling vertraging terug te krijgen! Vueling is met meer dan 150 bestemmingen een van de grootste airlines in Europa. Niet gek dat er ook keertje vertraging is!

Lees alles wat je moet weten om je geld terug te krijgen van je vertraagde vlucht met Vueling.

Heb jij vertraging opgelopen met een Vueling vlucht?
Vervelend dat je vertraging hebt opgelopen, maar zie het positief! Waarschijnlijk kan je je geld terug krijgen bij Vueling!

Wist je dat je dan recht hebt op een vergoeding op basis van de Europese wetgeving? De meeste passagiers zijn hier niet van op de hoogte en daarom wordt er vaak niks meegedaan, maar dit zijn een van de vele rechten die jij hebt als passagier.

Maar wanneer heb je recht op deze vergoeding?
Wanneer één van de volgende punten voldoet aan jouw probleem, heb jij recht op een vergoeding:
- Je vlucht is geannuleerd.
- Je Vueling-vlucht is overboekt.
- Je loopt 3 of meer uur vertraging op met je Vueling vlucht.

Wanneer één van de bovenstaande punten bij jou is voorgekomen, heb jij recht op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van een aantal dingen. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de duur van de vertraging en hoe lang jouw vlucht was.

Wat kan je doen als jouw Vueling-vlucht vertraging heeft? Wanneer jij op het vliegveld aankomt en je ziet dat je vlucht vertraging heeft, heb je recht op bijstand en verzorging van Vueling. Een kleine vertraging van enkele minuten gebeurt regelmatig.

Waar heb je recht op?
Wanneer jouw vlucht 2 of meer uur vertraging heeft, krijg je van Vueling de mogelijkheid om een hapje en drankje te halen door middel van een coupon. Maar heeft jouw vlucht langer dan 3 uur vertraging dan heb je ook recht op een vergoeding. De vergoeding is in dit geval een financiële compensatie.

Maar wat is nou precies de hoogte van deze financiële compensatie?
Zoals je hierboven al hebt gelezen kan het zijn dat je recht hebt op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Maar welke vergoeding geldt nou voor jou?

Hieronder lees jij waar je recht op hebt:
€250,-: Vluchten met Vueling tot en met 1.500 kilometer.
€400,-: Vluchten met Vueling binnen de EU van meer dan 1.500 KM.
€400,-: Vluchten met Vueling buiten de EU tussen 1.500 en 3.500 KM.
€600,-: Dit is voor overige vluchten met Vueling met meer dan 3.500 KM.

Krijg je ook een vergoeding als er sprake is van overmacht?
Wanneer jouw vlucht vertraagd is door overmacht, dan is Vueling niet verplicht om een compensatie uit te keren voor de tijd die jij verloren hebt. Maar wanneer is er sprake van overmacht? Overmacht kan veroorzaakt zijn door een staking van het luchthavenpersoneel, extreme weersomstandigheden, politieke onrust of terreur.

Wanneer we over één van deze oorzaken spreken is het volgens de Europese Verordening sprake van buitengewone omstandigheden. Dus wanneer jouw vlucht is vertraagd door overmacht en dus een buitengewone omstandigheid, dan heb je helaas geen recht op een vergoeding.Bekijk hier of je recht hebt op vergoeding.

  • €250,- vergoeding Vluchten tot 1500km.
  • €400,- vergoeding Vluchten binnen de EU meer dan 1.500 KM of buiten de eu tussen de 1.500 en 3.500 KM.
  • €600,- vergoeding Vluchten met meer dan 3.500 KM afstand.